Publikum til årets læreplads prisuddeling

Rekordmange lærepladser er indstillet til to vigtige priser

Nyhed

405 lærepladser er i år blevet nomineret til de to priser Årets Læreplads og Årets Innovative Læreplads, der hylder danske virksomheder, som gør en positiv forskel i uddannelsen af en ny generation faglærte.

I år har rekord mange elever indstillet deres læreplads til priserne Årets Læreplads og Årets Innovative læreplads, som Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier uddeler i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab. 405 elever har skrevet en indstilling om, hvorfor netop deres læreplads fortjener prisen som Årets Læreplads eller Årets Innovative Læreplads.

Eleverne har sendt virtuelle high-fives og klapsalver afsted mod deres lærepladser, fordi de synes, de gør et godt arbejde i oplæringen af elever og lærlinge. Eleverne har argumenteret og taget stilling til, hvad der skal fremhæves som de vigtigste kvaliteter, som to skarpe jury-hold, som i sidste ende skal finde de to vindere, skal lægge særligt mærke til.  

Først er det elevernes skoler, som fejrer de lokale indstillinger på skolen og udvælger de to indstillinger, de vil sende videre til den nationale kåring. Det er en svær opgave, skolerne er sat på, når så mange elever har fremhævet gode argumenter for, hvorfor netop deres læreplads fortjener en ekstra hyldest for deres indsats. 

Det er kun to virksomheder, som til slut kan løbe med priserne. Hvem det bliver, finder vi ud af til den nationale kåring, som finder sted den 7. november kl. 11.00 i København. Her får seks virksomheder dommernes hyldest, flotte ord og juryernes begrundelse for, hvorfor netop de seks virksomheder er værdige kandidater til priserne. Til sidst afsløres det, hvem de to prisvindere er. 

Om de to priser

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har siden 1999 fejret landets bedste elev- og lærepladser med uddelingen af prisen Årets Læreplads. Prisen uddeles til en virksomhed, der er indstillet af virksomhedens egen elev eller lærling, fordi eleven mener at virksomheden fagligt, socialt, kollegialt og ledelsesmæssigt har udmærket sig. Siden 2019 har Fonden for Entreprenørskab uddelt prisen Årets Innovative Læreplads for at vise og hylde den innovationskraft, der findes hos elever og lærlinge på de danske erhvervsuddannelser.

Kontakt

Mette Bryde Nielsen

Mette Bryde Nielsen

Kommunikationskonsulent
Årets Innovative Læreplads pris, logo fonden for entreprenørskab

Beate Laubel Boysen

Projektleder