Årets Læreplads 2022

Årets Læreplads & Årets Innovative Læreplads skal findes blandt disse seks virksomheder

Nyhed

Den 7. november skal vi kåre vinderne af Årets Læreplads og Årets Innovative Læreplads. De to prisvindere skal findes blandt seks udvalgte virksomheder, hvis indstillinger har imponeret i sådan grad, at det svært for dommerkomiteerne hos Fonden for Entreprenørskab og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier at finde de to vindere.

Alle seks virksomheder har fået stor ros fra deres elever, som har indstillet dem til priserne for deres gode arbejde med at sikre elevernes faglige og personlige udvikling. Elevernes indstillinger viser tydeligt, at der er tale om virksomheder, som hjælper, udvikler og vejleder elever og lærlinge godt under deres uddannelse.

Årets Læreplads

Dommerkommitéen hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier vurderer indstillingerne ud fra fire kriterier. Hvad har eleverne fagligt lært? Hvordan er det kollegiale sammenhold? Hvordan sikrer arbejdspladsen, at du lærer, hvad du skal, og får du vejledning? Har din læreplads gjort noget særligt for dig og taget et socialt ansvar? De tre lærepladser, som i den grad opfylder kriterierne og er videre i den nationale kåring, er: 

Carl Hansen & Søn

Indstillet af Asbjørn og Julie som er i lære som møbelsnedkere og elever på Syddansk Erhvervsskole og Skive College

OJ Electronics

Indstillet af Jonas som er i lære som lager- og logistikoperatør og elev på EUC Syd

Færdselsstyrelsen

Indstillet af Annette, Louise og Mille, som er kontorelever med speciale i offentlig administration og elever på Uddannelsescenter Holstebro

Årets Innovative Læreplads

Hos Fonden for Entreprenørskab vurderes indstillingerne til prisen ud fra idé, opbakning og interesse. Hvad var ideen, og hvordan opstod den? Afsatte arbejdsgiveren timer til, at der var en medarbejder, at sparre om idéen med? Var der interesse fra arbejdsgiveren for, at idéen skulle kunne anvendes reelt i virkeligheden? Tre virksomheder stod særligt ud, derfor skal vinderen af Årets Innovative Læreplads gå til en af følgende virksomheder:

Arla Foods

Indstillet af Søren, som er i lære som lager- og logistikoperatør og elev på EUC Lillebælt

Maxi Zoo

Indstillet af Melinda i lære som salgsassistent og elev på Aarhus Business College

Terma A/S

Indstillet af David, som er i lære som elektronikfagtekniker og elev på Aarhus Tech

Kontakt

Mette Bryde Nielsen

Mette Bryde Nielsen

Kommunikationskonsulent
Årets Innovative Læreplads pris, logo fonden for entreprenørskab

Beate Laubel Boysen

Projektleder