Færdselsstyrelsen

Færdselsstyrelsen er indstillet til Årets Læreplads efter deres første hold kontorelever

Årets Læreplads

Louise, Mille og Annette er de første kontorelever i Færdselsstyrelsens afdeling i Holstebro. Selvom det er første gang at styrelsen har elever, er de lykkes så godt med oplæringsforløbet, at de nu er nomineret til Årets Læreplads 2023.

”Vi er ikke ’bare’ elever. Der er plads til at være elev, og der er ingen dumme spørgsmål, og det er meget betydningsfuldt som elev. Der er altid en kollega klar til at hjælpe, hvis vi laver fejl eller har brug for sparring”.

Sådan lyder det i Louise Løvgreen Ditlevsen, Annette Pedersen og Mille Koldborg Pedersens indstilling af Færdselsstyrelsens afdeling i Holstebro til prisen som årets læreplads, hvor de tre er kontorelever med speciale i offentlig administration.

Færdselsstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet med 57 lokationer i hele Danmark, hvor cirka 600 medarbejdere arbejder for at skabe de bedste rammer for sikker og bæredygtig færdsel på de danske veje.

På første arbejdsdag blev Louise, Mille og Annette præsenteret for en detaljeret plan tilpasset dem hver især og hvordan de individuelt lærer bedst. De deltager alle tre fuldt ud i teamet og får ikke 'elevopgaver', men deres egne opgaver, som de får tid og mulighed for at dykke ned i. Samtidigt er der altid sparing og hjælp til rådighed. Louise, Mille og Annette får fuld indsigt i styrelsens forskellige opgaver, arbejdsgange og sagsbehandlinger, fordi de kommer rundt i flere forskellige afdelinger under deres oplæring. Alt sammen tilrettelagt ud fra en god, detaljeret plan.

Som styrelsens første elever bliver alle tre inddraget i, hvordan deres individuelle læreplaner kan udvikles og struktureres bedst muligt, så forløbet ikke kun er godt for Louise, Mille og Annette, men også vil være det for kommende elever.

En inkluderende kultur definerer Færdselsstyrelsens arbejdsmiljø og fx den varme velkomst første dag gør, at eleverne føler sig som værdsatte medarbejdere på lige fod med deres kolleger. Åben dialog om arbejdskulturen i styrelsen er en stor styrke, der gør det let for eleverne at blive en del af kulturen og en integreret del af teamet. 

Færdselsstyrelsens Holstebro afdeling skiller sig ud som en fantastisk god læreplads, der ikke kun udmærker sig fagligt, men også ved at skabe et inkluderende og støttende miljø for deres elever, så de kan fokusere på deres læring. Derfor er nomineringen som 'Årets Læreplads 2023' mere end velfortjent.

At være nomineret til Årets Læreplads som 'nybegynder' i det med at have elever understreger, hvor imponerende godt styrelsen har styr på elevernes læringsmiljø.