Årets Læreplads Carl Hansen & Søn

Asbjørn og Julie på deres læreplads Carl Hansen & Søn.

Carl Hansen & Søn er nomineret til Årets Læreplads 2023 for deres fokus på håndværkstraditioner og gode læringsfællesskab

Årets Læreplads

Hos Carl Hansen & Søn er Asbjørn og Julie i lære som møbelsnedkere. De har sammen indstillet deres læreplads til prisen Årets Læreplads 2023 fordi, de får støtte og opbakning til at udvikle deres håndværk.

To dedikerede møbelsnedkerlærlinge, Asbjørn og Julie, står sammen bag indstillingen af deres arbejdsplads, Carl Hansen & Søn, til prisen som Årets Læreplads 2023. Deres indstilling fortæller om en unik arbejdsplads, der i høj grad fokusere på at skabe et rum for læring, hvor den håndværksfaglige tradition er til stede. Der er plads til 'fagligt nørderi', som Asbjørn og Julie beskriver det. 

Hos Carl Hansen & Søn er lærlingene ikke begrænset til én afdeling, men de får muligheden for at udforske og lære fra forskellige afdelinger, hvilket giver en bred og alsidig uddannelse, som forbereder eleverne godt til deres svendeprøve. En digital kalender sikrer struktur og variation, så lærlingene undgår at køre fast i de samme opgaver, hvilket sikrer kontinuerlig faglig udvikling. Udflugter som besøg ved DM i Skills, værktøjsfremvisninger og endda et besøg på det kongelige snedkeri styrker deres faglige nysgerrighed.

Lærlingene oplever altså ikke kun håndværket, men også traditionerne bag. De bygger som en af de første opgaver deres egne værktøjskasser, de lærer at restaurere gamle møbler og afprøver teknikker, hvor der skal anvendes traditionelt værktøj. 

Lærlingene nyder godt af deres relationer til lærlingecheferne Jeppe Ravn og Martin Tolberg Møller, der formår at skabe et trygt læringsmiljø, hvor der er plads til fejl og spørgsmål. De formår at 'møde mennesker i øjenhøjde', som Julie og Asbjørn beskriver det, hvilket giver både selvtillid, selvstændighed og tro på egne evner. 

Det sociale sammenhold blandt virksomhedens lærlingene skaber ikke kun god stemning i hverdagen, men styrker samarbejdet. Mellem fælles frokostpauser i kantinen, arbejdsopgaver og egne fritidsprojekter opstår et solidt sammenhold, der også rækker ud over arbejdstiden.

Asbjørn og Julie afslutter deres indstilling med en tak til Carl Hansen & Søn for en spændende læretid, opbakning og støtte.

Med en dedikeret lærlingeindsats, alsidige opgaver og et kollegialt sammenhold står Carl Hansen & Søn som en stærk kandidat til prisen som 'Årets Læreplads 2023'.